Per segona vegada intentarem iniciar la descoberta gastronòmica de les comarques de Catgalunya.
Aquest cop, però, en comptes de seguir amb el tema de la Terra Alta, proposo un canvi de comarca ja que estem en època de bolets i potser seria més idoni descobrir una comarca on el bolet hi tingui un paper principal.
Dit això, la proposta:
COMARCA: el Berguedà
PRODUCTES TÍPICS: blat de moro i el pèsol negre com a productes més diferenciats, però la cuina de la comarca també es fonamenta en la qualitat de la carn de vedella i els bolets.
PLATS TÍPICS: Blat de moro escairat (plat exclusiu del Berguedà, és una escudella)
Pèsols negres amb cansalada o guisats
Patates emmascarades (patates bullides, botifarra negra, rostes de
cansalda i fredolics)
Altres: sopa de fredolics, saltat de bolets, pollastre de pagès a la
berguedana, vedella amb bolets, cassola de cargols
Postres: pa amb nata i sucre, codonyat amb formatge
RESTAURANT: L'estació del Carrilet, colònia Cal Rosal d'Olvan, carretera de Berga.
COSES A FER: hi ha una ruta des del mateix nucli surt una ruta de descoberta d'antigues colònies tèxtils del Llobregat (http://www.parcfluvial.cat/index.php), ermita visigòtica de Sant Vicenç d'Obiols, ermita preromànica de Sant Quirze de Pedret.... A més, al llarg de tota la temporada de bolets hi ha un mercat de bolets, no només amb bolets per comprar sinó també productes elaborats amb bolets, com conserves, patés, embotits, olis i vinagres i altres productes naturals i artesans.
Alguns de nosaltres ja vam visitar la zona no fa gaire i a més a més no està molt aprop (segons la Via Michelín es tarda 2 hores des de Reus) però espero que tot i així us estiri la idea d'anar per allà dalt.
DATA PROPOSADA: segon cap de setmana de novembre, dissabte 13 o diumenge 14. Digueu les vostres preferències.
Apa, aquí queda.
Aneu dient la vostra i confirmant o no, el dilluns dia 8 de novembre faré la reserva del restuarant.
Salut!
dimecres, 20 d’octubre del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
8 comentaris:
Jo potser sóc per reus en aquestes dates, no dic ni que sí ni que no als quilos de colesterol aquests que proposes:) però l'excursió amb la penya de la grenya m'encantaria.
no comptis ni descomptis amb mi de moment, el temps, que és savi, tot ho dirà!
i gràcies per la teva recerca gastronòmica, antropològica, arquitectònica, que estàs fent...hi anem o no a les trobades en les teves propostes ja aprenem un munt de coses!
Apunti'n dos per dinar. Aprop de l'orquestra i lluny de la taula dels nens.
Es una broma, que últimament estu molt susceptibles amb el tema.
Salutacions
Manel, mentre es pugui taula lluny dels nens, però aviat això serà una utopia...
La pesca bé?
Bones,
Jo també m'hi apunto. Estaria bé també participar de les activitats, ja que, pel que veig, estaria bé activar els budells i l'estómac...massa botifarra!!!!
Els dies em són indiferents.
Petonada
Aquí som tres que si no hi ha cap contratemps ens apuntem.
Si pot ser lluny de la taula del tiet...
Salut!
Olé pel Jordi i la Tere! i per la Martina, es clar...
Jo m'apunto si és el 14. El dia 13 bategem al Marc petit. Menos mal que encara hi ha gent que fa les coses com déu mana, i mos fotrem un bon berenar...
Marta! Bravo per la proposta!
L'Albert i jo, però, no podem venir..... a veure si la popera ens va bé!
que vagi moooooooolt bé!
Publica un comentari a l'entrada