dilluns, 29 de desembre del 2008

JO SÓC DE LA .....


CEBA!!!!



Ingredients per a 4 persones:
- 1.500 ml de caldo de pollastre
- 500 gr de cebes (de figueres millor però és igual)
- 30 gr de mantega
- 10 gr de farina
- 50 ml de Porto
- 80 gr de formatge Emmental ratllat
- llesques de pa tallat primet
Preparació: Sofregir les cebes tallades a la juliana en una olla amb la mantega, molt lentament, fins que quedin toves i transparents. Quan comenci a enrossir, salpebrar.

Torrar la farina en una paella i tirar-la a la ceba. Sofergir-la mig minut, tirar-hi el vi de Porto (no cal però i fa molt bò, també es pot fer amb xerès o alguna cosa similar una mica dolceta) i el caldo lleuger bullent, deixar-ho coure tot junt a foc baix i tapat durant 25 minuts, afinar de sal i ja està llesta.
Per servir es poden posar les llesques de pa torrat al fons del plat, escaldar-ho amb la sopa i repartir el formatge per sobre al gust, o posar el pa torrat a sobre amb el formatge damunt i gratinat. També es pot tirar un our cru damunt del pa torrat, el formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies, Marta! Ara ja podem fer sopa de ceba!!! Tot i que segur que no ens sortirà tan bona com la vostra...
Tere