divendres, 23 d’abril del 2010

BONA DIADA A TOTHOM!!!

Totes i tots sabem perfectament que per Sant Jordi es regalen roses i llibres. I qui més qui menys sap per què és tradició regalar roses: diu la llegenda que quan el cavaller Sant Jordi va matar el drac, de la sang va créixer una rosa vermella. El cavaller, la va collir i la va regalar a la princesa. Però... i, els llibres, d'on surten? Resulta que el 23 d'abril coincideixen dues festes: la diada de Sant Jordi i el Dia del llibre commemorant el dia de la mort de l'escriptor Miguel de Cervantes. L'any 1995, la Unesco va declarar el 23 d'abril Dia Mundial del Llibre. I un altra coincidència: William Shakespeare, l'escriptor anglès més famòs de tots el temps, també va morir un 23 d'abril.
Per tant, a regalar roses i llibres (en català!)

7 comentaris:

natalia ha dit...

visca sant jordi i felicitats a tu rei (faré veure que aquell comentari de la bipolaritat no l'he llegit i que no et guardo rancúnia ni res...)

un petó a tothom i disfruteu per mi que aqui no ho porten massa bé lo de les roses i els llibres (snif, snif)

Ernest ha dit...

Jordi, no et voldria portar la contraria, però es veu, que lo del llibre, surt de:

el donaven les dones als homes, i era un llibre on narraven la gesta de Sant Jordi per tal de recordar-la en el temps.

Tot i que això a variat per tal de adaptar-lo a l'era consumista en la que tot i la crisi ens trobem submergits, vaja, per que els escriptors i llibreters, facin l'agost en un sol dia.

Jordi ha dit...

Gràcies per l'aclaratoria Ernest...(cada dia te'n vas a dormir saben una cosa més...)

Encara que no cal ser tant catastrofista; és veritat que hi ha gent que aprofita aquest dia per fer-se d'or. Però no és millor pensar que és un dia per poder difondre la lectura, i sobretot en catatà?

Per cert, també és el dia dels drets d'autor...però m'ho he volgut estalviar per no crear més polémica

Marta ha dit...

Jordi, de primeres felicitats! havies de ser tu el que pengés una rosa al blog, molt bé!

i de segones, estic amb tu, com a mínim avui es parla de llibres i de cultura i de tant en tant ja va bé!

Lluís Pallejà ha dit...

Nens Nenes, deixeu les polemiques i a plaça!, que que ja ho ha dit la Natalia, que aprofitem el dia per ella, jo plego! m'en vaig al Mercadal.

MIREIA ha dit...

Per fi algu parla clar al blog! Molt ben dit!

Unknown ha dit...

Arribo tard i a deshora, però com que pel que veig això va de notes aclaratòries, dir-vos que realment Shakespeare i Cervantes realm ent no van morir el mateix dia. erl que passa es que entonces a Anglaterra feien anar un calendari un diferent i si bé es veritat que tots dos van morir un 23 d'abril (de diferents anys), aquest dia no seria el mateix en un i altre.
(pel que he pogut entendre el xinu explica més o menys el mateix...)
Pel deme´s, i un altre cop a deshora: felicitats jordi!