dilluns, 20 d’octubre del 2008

Passarem la crisis! CONCURS SOPARS ECONÒMICS

L'altre dia mentres feiem uns cubatilles al Portia a compte del Tiet, i tot meditant sobre els sabis consells que ens aporta i sobre l'extranyesa que, malgrat haver dedicat un article al tema "sopar a casa d'uns amics", no haver estat convidats a degustar el mític jabalí Walt Disney, es va decidir convocar un CONCURS DE SOPARS ECONÒMICS!

BASES:

1)- Es tracta d'oferir un sopar que consti de primer, segon i postres amb un pressupost d'1 euro per plat (és a dir, de 3 euros per persona).

2)- El pressupost del sopar (que surt de multiplicar el nombre d'assistents per 3) es pot repartir com es vulgui, és a dir, no cal que cada plat costi 1 euro. Si per exemple amb 50 cèntims en tenim prou per oferir el 1r i 2on plat, ens podem gastar 2'5 eurus en el postre. D'altra banda senyalar que tota la coberteria de plàstic entraria dins el pressupost (o sigui que qui compri tovallons de paper o plats de plàstic també ho haurà de treure dels 3 eurus). Si algun participant fa servir quelcom que ja tenia per casa es calcularà el seu preu al valor mig que assoleixi dit producte en el dia del convit.

3)- No es obligatori que tots els aliment usats en la confecció del menú siguin comprats: es poden usar solucions imaginatives (per exemple rovellons o espàrrecs silvestres, etc). La única limitació és que han de provenir de fonts accessibles a tota la comunitat (amb el que queden excloses neveres familiars, horts privats i demés). També es podria, Déu no ho vulgui, remenar containers!

4) -Els aliments han de ser comestibles, frescos i no caducats. La sospita que s'està oferint quelcom de qualitat dubtosa o que es consideri perjudicial per la salut, serà motiu de desqualificació.

5) - És obligatori de convidar a tots els incrits al concurs. Cada participant és lliure de, a més dels incrits, convidar a tanta gent com es vulgui al sopar ofert per ell.

6)- Estar inscrit al concurs no obliga a assistir a tots els sopars ni a ingerir tot el que hom ofereixi en aquests.

INSCRIPCIONS:

Qui vulgui participar s'ha d'incriure contestant a aquest post. El dia 1 de novembre es tancarà el periode d'inscripcions.El preu de la inscripció és d'1 Euru.

PREMIS:

Un cop acabada la ronda de sopars s'efectuarà una cloenda compartint entre tots els participants un menú de restaurantillu (baratet, d'acord amb la filosofia del concurs). Durant l'àpat es repartirant butlletes amb els menus oferts pels participants, per tal que es voti aquell mné més aconseguit (es valorarà presentació, comestibilitat i valor nutricional).

El guanyador s'endurà un lot de productes del Lidl comprats amb el que esreculli de la inscripció.


12 comentaris:

Lluís Pallejà ha dit...

EJEM... per fi un post que sembla escrit per mi, per a mi, i cap a mi a la vegada!

Per si de cas, i per evitar que el concurs quedi desert... ejem ejem!!! jo m'hi apunto!...

Beerdròmina ha dit...

No estàs sol Lodbol!
Per cert Homebraç...lu del container...vols dir?

Beerdròmina ha dit...

L'equip Ricart-Sotorra accepta el repte!

Anònim ha dit...

Homebraç, i el tema de la proteïna què? si val fer sopar només vegetarià?

Anònim ha dit...

La família Borrull-Vernet també s'apunta, sempre que els sopars es facin en cap de setmana...

Crec home braç que per fer una mica més interessant la competició s'hauria de demanar una mica de originalitat en els plats..., per exemple no fer arròs blanc, sopa maravilla...

Jordi&Tere

MIREIA ha dit...

2 preguntes prèvies a la incripció?
1. Els porcs senglars provenen de fonts accessibles per tota la comunitat?
2. Beguda a part, no? L'aigua de l'aixeta de Salou no és Perrier precisament.

natalia ha dit...

benvolguts, el joão, la maria i jo n'hem parlat largo i tendido i ens apuntem...segurament no vindrem a cap sopar però en farem un a messejana on esteu tots convidats...3 euros, já! per dos per cap us farem un menú inoblidable.. com l'ernest molt bé sap els corders a messejana són més baratos que el pernil dolç del minipreu! això sí, haureu de consultar el site de gasofa barata per creuar la península..és de debò! veniu a sopar o què?

Tiet ha dit...

La família Sanllehí-García s'apunta al tema. Ja mirarem de quadrar agendes, per que això pot ser més complicat.

Ahir vam estar especulant amb unir-nos amb el mestre Torres i fer un sopar de dos euros. Espectacular! Les mateixes sardines però amb pà amb tomàquet! Pêrò com que creiem que va en contra de l'esperit de la proposta, ho mantindrem tal qual.

Salutacions

Unknown ha dit...

Evidentment la familia Ribes-Gavaldà també s'apunta al repte.

Pel que fa a acceptar el jabalí com a aliment assequible per tothom...que vols que et digui? el va caçar el Manel amb el ganivet del pa? (de totes formes no crec que compleixi el punt 4 de la convocatoria, per tant poder millor pernil dolç, no?).
S'entèn que la beguda la duran els convidats (comme il faut!).

Anònim ha dit...

Ostres que familiars que esteu tots.. lo Xèrif ha apuntat a l'"Equip" i la Resta (a part del Lluís que va sol, es veu) s'ha apuntat com "la familia", cosa que només els Borrull-Vernet poden realment demostrar....

Lluís Pallejà ha dit...

Esta be! es cert la part economico-teorico-restrictiva la portava l'Ester, i com que ja es public qui dels dos te la ma foradada... per tant tot i que ho volia mantenir amagat com a arma secreta, ens escrivim com a equip-familia (que tambe ho podem demostrar).
Ara ja no hi teniu res a fer, he vist a eBay una oferta de safata-menu de avio de clase turista d'una companyia Vielorussa que encara no han caducat i surten molt be de preu... ;-D

Ernest ha dit...

La Noelia i l'Ernest, també s’inscriuen, com que no tenim papers oficials, no ens podem inscriure com a família, encara que tenim més dret (un fill dona molt de joc alhora de anomenar-se família)que d'altres, no utilitzarem aquesta paraula.

Així doncs us aconsello que el dia del nostre sopar, poseu en practica el que jo faig cada setmana (no es el mateix motiu però per vosaltres anirà be), es el següent, avanç d'anar al sopar, passeu pel Campus i mengeu-vos un plat del Nando i d'aquesta manera per poc que mengeu ja estareu contents (com que el pressupost es tan minso, el plat del Campus cadascú que se’l pagui ell mateix), "no entra en el pressupost del sopar a casa nostra" .

Per cert la gent que vulgui fer el sopar o part del sopar proveir-se de la natura, crec que seria bo que fes fotos de la matèria primera abans, durant i despres de la seva recol•lecció, més que res per que ha grans superfícies comercials, venen de tot i entre d’altres, aliments que nosaltres mateixos podem trobar a la natura.

Lo dit nos apuntem.